Waar vandaan: Webmail > Raadpleeg je eigen mailbox > Help > Ik heb nooit e-mails in mijn mailbox?

Ik heb nooit e-mails in mijn mailbox?

Ontvang je wel degelijk e-mails in je mailbox?

Waarschijnlijk wel. Het probleem ligt aan het feit dat je ook nog een ander e-mail programma gebruikt voor het nakijken van je e-mails. Bijvoorbeeld Outlook, Outlook Express of Windows Mail.
Deze programma's verwijderen alle e-mails uit je mailbox telkens ze de e-mail ophalen. Ze houden je e-mail box dus helemaal leeg.

Indien je het programma sluit en intussen e-mail ontvangt, staan deze nieuwe e-mails dus wel in je webmail mailbox. Je kan zo steeds de nieuwste e-mails bekijken sinds de vorige keer dat je uw e-mail programma op je computer hebt opgezet. Dit kan handig zijn voor veel mensen.

Maar indien je je e-mail programma laat openstaan, ook wanneer je weg bent, dan blijft je e-mail programma systematisch nieuwe e-mails verwijderen uit je mailbox. Zo heb je dus helemaal geen e-mails meer in je mailbox. Telkens er een nieuwe binnenkomt gaat je e-mail programma dat korte tijd later terug verwijderen.
Oplossing is je e-mail programma steeds te sluiten als je het niet nodig hebt.

Het kan echter allemaal veel handiger. Je kan je e-mail programma instellen dat het de e-mails niet mag verwijderen uit je mailbox. Op die manier kan je zowel de e-mails bekijken in je e-mail programma, als via de SeniorenNet Webmail. Handig en dus een sterke aanrader!

Het enige dat je hiervoor moet doen is eenmalig een instelling aanpassen in je e-mailprogramma.

Afhankelijk van je e-mail programma doe je dit anders.

Windows Mail

1. Open Windows Mail
  2. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het menu "Extra".
  3. In het menu dat verschijnt klik je vervolgens met je linkermuiksnop op "Accounts".
  4. Dubbelklik op je e-mail adres in het lijstje. Een nieuw scherm opent.
  5. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het tabblad "Geavanceerd".
  6. Onderaan moet je het witte vakje aanklikken dat staat voor "Een kopie van berichten op de server achterlaten".
  7. (optioneel, dit hoeft niet) Indien je wenst dat je bijvoorbeeld de e-mails van de afgelopen week blijft behouden, maar vanaf ze ouder zijn ze toch te laten verwijderen, klik dan ook "Van server verwijderen na" aan, en zet het getal op 7 dagen.
  8. Klik onderaan op "OK" met je linkermuisknop.
  9. Klik rechtsonder op "Sluiten" met je linkermuiksnop.

Outlook Express

1. Open Outlook Express
  2. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het menu "Extra".
  3. In het menu dat verschijnt klik je vervolgens met je linkermuiksnop op "Accounts".
  4. Dubbelklik op je e-mail adres in het lijstje. Een nieuw scherm opent.
  5. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het tabblad "Geavanceerd".
  6. Onderaan moet je het witte vakje aanklikken dat staat voor "Een kopie van berichten op de server achterlaten".
  7. (optioneel, dit hoeft niet) Indien je wenst dat je bijvoorbeeld de e-mails van de afgelopen week blijft behouden, maar vanaf ze ouder zijn ze toch te laten verwijderen, klik dan ook "Van server verwijderen na" aan, en zet het getal op 7 dagen.
  8. Klik onderaan op "OK" met je linkermuisknop.
  9. Klik rechtsonder op "Sluiten" met je linkermuiksnop.