Waar vandaan: Webmail > Raadpleeg je eigen mailbox > Help > Wat met mijn privacy en veiligheid?

Wat met mijn privacy en veiligheid?

Uw privacy en veiligheid zijn volledig in orde via de SeniorenNet Webmail.

 • Uw paswoord wordt niet op onze servers bewaard. Iemand die in de SeniorenNet Servers zou kunnen inbreken (wat weinig waarschijnlijk is), kan dus nog steeds geen informatie buit maken. Je e-mail adres blijft dus veilig. Via de optie paswoord bewaren wordt je paswoord opgeslagen op de computer die je op dat ogenblik gebruikt. Niét de SeniorenNet server. Je veiligheid is dus in orde.
   
 • Geen enkele medewerker of vrijwilliger van SeniorenNet kan de e-mails inkijken die je in de mailbox hebt. De SeniorenNet Webmail werkt enkel als tussenluik tussen je e-mail adres en jij. De e-mails of bijlagen worden niet bewaard en kunnen niet ingekeken worden door een van de SeniorenNet vrijwilligers. Je privacy is dus volledig gegarandeerd.
   
 • De e-mails die je verstuurd via de SeniorenNet Webmail worden gedeeltelijk gelogd. Het gaat om de ontvanger, afzender, datum, uur en je IP-adres. Dit is om de SeniorenNet Webmail te beschermen. Er zijn namelijk spijtig genoeg mensen die misbruik van onze webmail zullen maken. Zij proberen dan via onze server spam of illegale e-mails te versturen. Om deze mensen te weren en eventueel juridisch te vervolgen worden deze gegevens bewaard. Indien SeniorenNet door politie of rechtbank wordt gevraagd om gegevens van een overtreder bekend te maken kan dan het IP-adres worden doorgegeven. Dit is dus een bescherming van ú en ons. Je privacy blijft gegarandeerd. Deze gegevens kunnen niét ingekeken worden door een vrijwilliger en kan enkel door enkele technici worden ingekeken bij een juridische vraag.
   
 • Informatie die je ingeeft wordt veilig bewaard. Ingegeven instellingen, adresboek, agenda of kalender worden bewaard op de server. Deze gegevens kunnen niet ingekeken worden door een vrijwilliger of medewerker van SeniorenNet. Je privacy is dus gegarandeerd.
   
 • Worden al die e-mails ook bij SeniorenNet bewaard? Neen. SeniorenNet Webmail werkt als tussenluik tussen uw e-mail adres en uzelf. Alle e-mails die getoond worden staan in je e-mail box en dus niet op SeniorenNet zelf. Je privacy is dus gegarandeerd.
   
 • Let echter wel op met het ingeven en bewaren van je paswoord. SeniorenNet is volledig veilig, maar de computer waarvan je werkt kan onveilig zijn. Zeker indien je via een computer op een openbare locatie inlogt of via een onbeveiligd draadloos netwerk kan je paswoord worden onderschept door derden. Zorg er daarom voor dat je enkel vanaf een computer inlogt op je webmail die je veilig acht. Indien je draadloos surft, doe dit dan met een beveiligd draadloos netwerk.